Glavni cilj je pospeševanje energetske učinkovitosti različnih oblik transporta v mobilnosti in stanovanjskem sektorju ter uvajanje transportnih storitev kot substitutov za zmanjševanje števila opravljenih voženj.
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.
V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.
S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške.
Ohranimo naravo
Vstop za registrirane uporabnike
Uporabnik:
Geslo:
Si nov uporabnik ? Klikni tukaj.

Peš in s kolesom

V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.

Usedi se na kolo, potuj varno in mahaj voznikom, ki stojijo v prometnih zastojih. Če je vreme lepo in je do tvojega cilja razdalja kratka, hodi. Če si v stiski s časom ali pa je razdalja do cilja minimalna, uporabi sredstva javnega prevoza, kot so vlak ali avtobus. Kadar je možno, se izogni uporabi avtomobila!


VZROKI ZA PREHOD NA KOLO
 1.  Uporaba kolesa  in hoja ohranja  dobro telesno kondicijo.
 2.  Kolo je še posebej koristno na kratke razdalje (npr. za obisk prijateljev v sosednji vasi, za kolesarjenje na delovno mesto).
 3.  Z uporabo kolesa prihranimo denar  za gorivo.
 4.  Uporabljajte transportno kombinacijo kolo – avtobus – hoja (npr. s kolesom ali peš do avtobusne postaje, z avtobusom do mesta in po mestu ter peš do končnega cilja)
 5. LINKI ZA SPOSOJO KOLESA:

   - HOSTEL MAVRICA M.Toplice

   - Španova domačija Moščanci

   - hotel Vivat Moravske Toplice


  KOLESARSKE POTI PO SLOVENIJI

  KOLESARSKE POTI PO PREKMURJU

  S KOLESOM PO ŠTRKOVI POTI

  RAJ ZA KOLESARJENJE