Glavni cilj je pospeševanje energetske učinkovitosti različnih oblik transporta v mobilnosti in stanovanjskem sektorju ter uvajanje transportnih storitev kot substitutov za zmanjševanje števila opravljenih voženj.
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.
V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.
S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške.
Pro.Motion - Pelji.Me
uporabni linki
Vstop za registrirane uporabnike
Uporabnik:
Geslo:
Si nov uporabnik ? Klikni tukaj.

Zakaj se ukvarjati z mobilnostjo že doma?

Spremembe pri odločanju o mobilnosti predvsem glede transporta se sprejemajo doma.

Običajne predpostavke, da za vsakodnevne vožnje planiramo samo eno vožnjo v različne kraje, so nepravilne. Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd. Zato ima bivališče pomembno vlogo pri sprejemanju transportnih odločitev!

Odločitve o načinu transporta se vedno znova sprejemajo doma. To dejstvo se je kljub pomembni vlogi, ki jo ima sprejemanje odločitev o transportu, v veliki meri zanemarjalo. Običajno se pri oblikovanju transportnega sistema osredotočimo na posamične poti v službo ali v šolo.

Glede na to, da se v zadnjem času več kot 80% poti začne doma, se želimo s projektom PRO.MOTION osredotočiti na bivališča in potencial energetsko učinkovitih transportov.