Glavni cilj je pospeševanje energetske učinkovitosti različnih oblik transporta v mobilnosti in stanovanjskem sektorju ter uvajanje transportnih storitev kot substitutov za zmanjševanje števila opravljenih voženj.
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.
V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.
S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške.
Pro.Motion - Pelji.Me
uporabni linki
Vstop za registrirane uporabnike
Uporabnik:
Geslo:
Si nov uporabnik ? Klikni tukaj.

Kakšna je situacija danes ?

Okoliščine za bolj trajnostne vzorce mobilnosti po domovih obljubljajo in si nasprotujejo.

Namesto avtomobila, bi se lahko odločali za kolo, javni transport in hojo. Potem iskanje parkirnih mest ne bi bilo izhodišče in bi se lažje sprejemale tudi ostale odločitve.

V primerjavi z avtomobilom se potem pri sprejemanju alternativnih načinov transporta pojavijo številni problemi.

Medtem, ko se avtomobil lahko parkira čisto blizu doma, se morajo kolesa večinoma prenašati v in iz stavb ali pa so postavljena zunaj, kjer ni strehe.

Pri javnem transportu pa je potrebno pešačiti nekaj sto metrov in seveda kupiti vozovnice.