Glavni cilj je pospeševanje energetske učinkovitosti različnih oblik transporta v mobilnosti in stanovanjskem sektorju ter uvajanje transportnih storitev kot substitutov za zmanjševanje števila opravljenih voženj.
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.
V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.
S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške.
Iščem - ponujam prevoz
Vstop za registrirane uporabnike
Uporabnik:
Geslo:
Si nov uporabnik ? Klikni tukaj.

Prihranimo

S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške. Kljub nemalo primerom želja, da se z motornim vozilom malodane pripeljemo naravnost v kakšno trgovino ali institucijo, ko do prvega soseda skorajda ni mogoče več priti drugače kot z avtomobilom, pa je v bistvu tako malo potrebno da po eni strani zelo zmanjšamo stroške mobilnosti, po drugi strani pa vsaj malo poskrbimo za telesno aktivnost, hkrati pa pripomoremo k bolj čistemu in zdravemu okolju.

Na miselnost o nujnosti in hitrosti ter širši pogled in vrednotenje ciljev bodo najbolj učinkovito vplivali praktični prikazi in izračuni prihrankov.