Glavni cilj je pospeševanje energetske učinkovitosti različnih oblik transporta v mobilnosti in stanovanjskem sektorju ter uvajanje transportnih storitev kot substitutov za zmanjševanje števila opravljenih voženj.
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.
V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.
S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške.
Pro.Motion - Pelji.Me
uporabni linki
Vstop za registrirane uporabnike
Uporabnik:
Geslo:
Si nov uporabnik ? Klikni tukaj.

6th NEWSLETTER

Novice o izvajanju aktivnosti projekta PRO.MOTION
Želiš ponuditi ali poiskati prevoz ? Klikni tukaj.

Energetsko učinkovita mobilnost za vse

Maja 2010 je Razvojna agencija Sinergija v sodelovanju z 19 partnerji iz 14 držav Evropske Unije pristopila k izvajanju 3-letnega projekta ISEMOA (»izboljšanje celotne verige energetsko učinkovite mobilnosti za vse«), ki je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa IEE.

...več