Glavni cilj je pospeševanje energetske učinkovitosti različnih oblik transporta v mobilnosti in stanovanjskem sektorju ter uvajanje transportnih storitev kot substitutov za zmanjševanje števila opravljenih voženj.
Namesto, da bi se odpravili od doma v službo, od tam naprej po nakupih in potem k prostočasnim aktivnostim, gremo ponavadi v službo in domov, potem zopet od doma po nakupih, itd.
V vse bolj tehnološko modernem, a onesnaženem svetu, se ruši ravnovesje med človekovo biološko naravo in okoljem. Škoda, ki jo povzročamo sočloveku in naravi raste mnogo hitreje kot njuna korist.
S spremembo načina mobilnosti je povezano nižanje stroškov, saj s prehodom na bolj »ekološko naravnane« načine v večini primerov zmanjšamo tudi stroške.
Pro.Motion - Pelji.Me
uporabni linki
Vstop za registrirane uporabnike
Uporabnik:
Geslo:
Si nov uporabnik ? Klikni tukaj.

6. novice projekta PRO.MOTION

6th NEWSLETTER
Novice o izvajanju aktivnosti projekta PRO.MOTION

Spoštovani,

Projekt PRO.MOTION, v okviru programa Inteligentna energija Evrope, se je začel izvajati v letu 2007 in zaključil v letu 2010. 17 partnerskih organizacij iz 12 evropskih držav je delalo na energetsko učinkoviti mobilnosti v njihovem lokalnem okolju. Glavni cilj  projekta je bil olajšati prebivalcem izbiro trajnostnih načinov prevoza za njihova dnevna potovanja in povečati število ključnih akterjev, ki vključujejo trajnostno mobilnost in bivanje.

Veseli nas, da vam lahko predstavimo zadnje novice projekta PRO.MOTION (v slovenščini):

http://www.iee-promotion.eu/docs/PROMOTION_newsletter_no6_SI.pdf

 

Lepo vas pozdravlja

vaša ekipa PRO.MOTION

 

Več informacij o projektu si lahko ogledate na spletni strani projekta:

 www.iee-promotion.eu

 

V kolikor več ne želite prejemati novice, nam prosim pošljite naslednje sporočilo: „Nočem več prejemati novic projekta PRO.MOTION, prosim vas za odstranitev mojega naslova s poštnega seznama.


Dear reader,

The PRO.MOTION project, which was running from 2007 to 2010, was an application focused project in the Intelligent Energy Europe Programme. With its 17 partner organisations in 12 European countries, the project worked on energy efficient mobility in their own local context. The overall aim was to make it easier for citizens to choose sustainable modes for their every day transport and to enlarge the group of key actors integrating sustainable mobility and housing.

 

We are pleased to present you with the final issue of the PRO.MOTION newsletter (in English):

http://www.iee-promotion.eu/docs/PROMOTION_newsletter_no6.pdf

 

Kind regards,

the PRO.MOTION Team

 

For further information about PRO.MOTION please visit www.iee-promotion.eu

 

If you do not want to receive this newsletter any more, please return this message with the following note: "I do not want to receive the PRO.MOTION newsletter any more, please erase me from your mailing list"